Wednesday, December 30, 2009

bridemaids aka bidadari of da day :)







admire diyana shukor picture.. :)






confirm with this theme.....


love it... :)
setelah.. berbulan2 memikirkkan tiffany blue with whut colour..???? so i guess dis is my final...
tiffany blue (aqua) , red, white, damask.. wil be my wedding theme.... :)

Tuesday, December 29, 2009

cakes again and again....

source: http://sugarandpaste.blogspot.com






Cakes Oh Cakes......









Monday, December 28, 2009

Pembelian buku rujukkan

Alhamdullilah settle bab kursus kahwen.. akhirnya.. setalh sekian lama... byk info dan maklumat yang kami berdua dpt.. :) ahaks..


kepada mereka yg rasa takut2 ni... tak perlu takut kowt... xdhe apa2 phun... :) hehe... xdhe disoal macam2 cuma ia lebih menampakkan sesuatu kita perlu belajar dan perlu diketahui...

Dan pada akhir kelas kami telah menerima sijil pra kursus perkahninan dan, kami juga telah membeli sebuah buku sebagai rujukan kami dimasa hadapan sebagai suami dan isteri nanti.. :) insya allah dan diharap semua nya berjalan lancar hendaknya......


Ingin pergi ke ujian HIV pula..... hope semuanya goes well :))

Saturday, December 26, 2009

Perakian Bride & Groom..... New Procedure & Isu Mas Kahwin

Next Year... kpd semua para pengantin di negeri Perak, borang baru akan dikeluarkan dan boleh mula dia ambil di MAIP (Pejabat Majlis Agama Islam Perak) dgn setiap borang berharga RM1.00. Hanya borang ORIGINAL akan diterima dan diproses.

Bila boleh diambil?? Tarikhnya 04 Januari 2010 (Isnin)


Isu Mas Kahwin pula, ianya bergantung kepada individu, sekiranya bakal suami anda hanya ingin melihat bakal isterinya menerima RM80 shj. Nak buat mcm mn.. but komen individu saya pula.. KNP perlu bagi wang hantaran minimun RM10k?? kerana wang itu tidak akan diterima oleh pengantin perempuan langsung... kerana kita disemenanjung wang hantaran itu untuk IBUBAPA pengantin perempuan untuk buat majlis persiapan....


Jadi apa salahnya kalau kamu (si suami) memberi nilai 'harga' isteri tercinta dlm ( 1000 - 3000)
Kebanyakkan lelaki zaman kini bukan tak nak kahwen sbb MAS KAHWIN tetapi wang hantaran-nya terlalu tggi.... Kalau ikut nabi muhammad.. mereka xdhe wang hantaran ni (seperti ng Kelantan.)

Jd kepada bakal isteri2 sekalian dan bakal suami2, fikir2kan 'nilai' bakal isteri anda adakah hanya 80 - 101 shj ke??

Friday, December 25, 2009

lalalala tiffany blue shoes.... need to find more..

hapy2... sattle pay deposit for kad kahwen n paper bag.. :)

2day masuk kedai kasut 'pelik2' in ipoh... haha... apa yang pasti.. telah berjumpa kasut yg ku inginkan selama ini... kasut tiffany blue... hehe.. apa lagi... juz grab it!!!! hehe.... for reception nanti... hehe...

untuk solemnization shoe... masih dlm proses pencarian.. hehehe....


dan juga utk majlis bertandang nanti nak cari kasut klasik sgt la susah.. mcm mn nak cari ni??? ada siapa2 blh bagitahu kat mn nak cari?????? kasik klasik mcm baba dan nyonya tue???

Thursday, December 24, 2009

Solemnization 2010 Checklist

Solemnization aka pernikahan.... checklist

Sgt2lah Penting:

date (ini adalah tarikh ulang tahun yg akan disambut setiap thn):
time (pagi/ lepas zohor/lepas asar / malam):
vanue ( masjid / rumah):
kursus kahwin ( majlis agama negeri / trainer provider yg diiktiraf shj): 26-27 Dec 2009 -alhamdullilah
hiv test (hospital kerajaan shj): ASAP
isi borang (original form only): 04January2010 baru nak gie amek


Sgt Penting Semasa Pernikahan

Baju: Done
Viel: In Progress
Tudung: Done
Shoe: In Progress
Chio / Mini Pelamin: Done
Make up: Done
Hand bouquet: Done

Sgt Penting Pengapit / Bridemaids Semasa Pernikahan :
Sediakan beg mini utk-nya, yg diisi benda2 ni..

1)NRIC pengantin
2)Tisu (if menitis air mata)
3)Make up Sponge (utk touch up make up)
4)Lip Gloss (if yg ske makan bibir sendiri... hehe kadang2 tanpa sedar)
5)HP
6)Kreatif dia sentiasa bantu kita....
7)Pen (utk sign)
8)Standby gambar berukuran passport (takut t tok kadi minta)



Hantaran:
(Bergantung pada perbincangan family masing2, sesetengah suka bawa semasa majlis resepsi ada pula masa pernikahan)

1) Sediakan lapik/ kain putih/ stage ( up to u) as long senang dihati dan mata memandang
2) Pastikan lokasi hantaran ok ( if kat masjid dinasihatkan tidak perlu bawa) sbb selalu masjid akan bg syarat2
3) Pastikan ada yang meyambut kedatangan keluarga pengantin lelaki



*p/s semua ini penting untuk kita ketahui sbb kadang2 kita terlepas pandang benda kecik2 ni... :)

Wednesday, December 16, 2009

petua2 & pantang larang org dahulu kala....kebykkannya betul juga.. apa pendapat anda?

Kata org kita yg ingin mendirikan masjid atau phun dlm masa bertunang dan semasa & selepas dijab&qabul ini berdarah manis... jd apa yg perlu dan rasa logik diakal sepatutnya diikuti dan jgn meremehkan kata org dulu2..
selamat membaca & beramal.......


1. Jangan keluar dengan pasangan selama 40 hari sebelum diijabkabul utk mengelakkan tohmahan masyarakat. Selain itu ia bertujuan utk mengawal nafsu. Ia juga utk menimbulkan perasaan rindu dendam. Perasaan yg timbul akan membuatkan wajah pengantin lebih berseri.
2. Jangan tidur dirumah orang takut terkena ilmu. Ia juga utk menjaga nama baik keluarga.
3. Jangan bebas keluar kemana-mana kerana takut disantau oleh mereka yg mempunyai niat tidak baik.
4. Jangan makan nasi dgn gulai berkuah beberapa bulan sebelum naik pelamin bagi mengelakkan perut buncit. 5. Elakkan makan ulam yg berbau busuk seperti petaidan jering.
7. Jangan bercermin terutama selepas maghrib ke atas bagi mengelak diri dari perkara sihir.
8. Jangan membuang air kecil dan air besar serentak di dlm air contohnya dlm sungai, kolah kerana ia boleh melemahkan organ seks.
9. Elakkan minum air bergas kerana ia mempunyai gula dan gas yg tinggi dan boleh menyebabkan kencing manis.
10. Kurangkan makan makanan yg manis kerana jika terkena kencing manis, lelaki tersebut menghadapi masalah berat tika bersama.
11. Elakkan mandi malam kerana tidak elok untuk sendi-sendi.
12. Kawal makan iaitu sekali makan setiap hari (mengikut sesetengah adat)
13. Kaum lelaki elakkan memakai seluar dalam yg ketat pada waktu malam dan tidur meniarap kerana tidak bagus utk organ seks kerana darah tidak mengalir.
14. Elakkan terlalu banyak makan makanan laut kerana ia mengandungi banyak toksid.
15. Tiga bulan sebelum berkahwin, mula membuat urutan supaya pengantin mempunyai tenaga.
16. Amalkan makan telur ayam kampung seminggu 2 kali yg dicampur madu dan lada hitam yg ditumbuk utk menambah tenaga.
17. Bagi mereka yg banyak angin, minum air halia utk membuang angin.
18. Belajar ilmu rumahtangga drpd org yg berpengalaman dan sudah berkahwin tentang rahsia memikat isteri supaya rumahtangga aman dan damai.
19. Jangan memuaskan nafsu dengan cara sendiri.
20. Cukupkan waktu tidur tujuh hingga lapan sehari.
21. Elakkan minum minuman keras dan merokok.
22. Elakkan terkena cahaya matahari kerana dikhuatiri hitam dan tidak berseri pada hari perkahwinan.
23. Elakkan minum air soya kerana ia sejuk dan tidak elok utk alat kelamin.
24. Amalkan makan jamu supaya malam pengantin tidak mengecewakan.
25. Banyakkan baca surah-surah bagi mengelakkan gangguan syaitan. Sentiasa mengingati Allah.
26. Jangan makan sebebas-bebasnya kerana ketika ini sistem dalaman tidak stabil.
27. Jangan terlalu terdedah kepada keluarga lelaki (simpan diri).
28. Jangan berembun atau keluar malam bagi mengelakkan unsur jahat.
29. Jangan bercelak atau berlangir serta memotong rambut seminggu sebelum ijabkabul.
30. Jika telah nikah gantung tidak boleh bersama.
31. Selepas nikah mesti ada peneman tidur sebelum bersama. Ia bertujuan utk menghangatkan lagi kemesraan. 32. Bilik lelaki atau wanita jgn dikosongkan. Mesti ada orang atau ahli keluarga terdekat tidur di dalam bagi mengelak dr dikhianati org.
33. Jangan buat kerja yang berat. Bila pengantin membuat kerja berat, dia akan berasa penat dan mudah terjadi nya gangguan emosi.
34. Jaga pertuturan agar tidak menimbulkan rasa sakit hati.
35. Elakkan makan dan minum seperti sayur bersifat sejuk seperti kangkung, bayam, timun, jambu batu dan air kelapa agar muka nampak segar.
36. Jangan cukur kening ditakuti akan menghilangkan seri muka.
37. Sebelum menjadi pengantin, katil kelamin tidak boleh ditiduri oleh pengantin kerana tidak manis.
38. Lempar baju di atas bumbung rumah tanpa diketahui oleh org lain bagi mengelakkan hujan turun ketika majlis berlangsung.
39. Dilarang memandang cermin ketika disolek oleh juruandam kerana dikhuatiri hilang seri.
40. Kedua pengantin dilarng bercakap ketika bersanding kerana kurang manis dipandang tetamu.
41. Jangan makan kepala ayam nanti mengantuk masa bersanding.
42. Dilarang membuang alis kerana perbuatan tersebut akan menghilangkan seri wajah buat pengantin lelaki. 43. Jangan makan bersulam air kerana dikhuatiri menyebabkan perut menjadi buncit.
44. Elakkan keluar rumah tanpa tujuan kerana angan-angan yg tinggi menjelang perkahwinan dikhuatiri bakal pengantin mengalami kemalangan jika berada diluar. Kebanyakan pantang larang ini tidak diamalkan lagi dan ini hanya untuk pengetahuan dan rujukan sahaja.

bridesmaids..... adakah impian menjadi kenyataan??



adakah impianku hanya untuk mendapatkan chiffon utk pengapitku nanti..... bley ke??? agaknya kat mn bley dpt ek?????





middle pic, taken from fb.... admire her wedding :)




main table tiffany blue theme.... the less is more...... :)

main table... kalau bley tak mau lea sarat sgt... i ske something yang simple n nice... jd i browse2 terjumpa pic2 ini.. yg sesuai dgn jiwaku.. :) hehe... :)













Thursday, December 10, 2009

b4 i said good bye... 2009.. tick tock...

december 2009...


wow cepatnya masa berjalan.. tick tock.. tick tock...

banyak perkara yang belum diupdates dlm blog ini.. ahaaa....


kursus kahwenku telah tertunda dengan sekian lama.... baru nak gie... kalu xdhe apa2.. hope2 plan kali ini jadi.. after byk kali cancelled...


baju bertandang... bln ini kena gie amek..... (yeay... tak sabar tgk hasilnya nanti)


hiv test bln ney gak kena amek... (kne tanya adeq ipar kat ne nk wat ni.. ahaks.. )


isi borang phun bln ney gak... (ask abah to do for me... hahaha)

settle bab bunga pahar... sudah beli... huray...

langsir phun settle...

alhamdullilah..

tp byk lagi kena wat.... fenning.......




Sunday, October 25, 2009

my forehead are small... so which one suits me???

any idea??? i need some suggestion.. cuz everyone tellin me my forehead r small so whut goin thru ur mind?? below some of da picture da i browse... but still wondering whut kind of haid dat i need??? n suit my face.....





cakes...tifanny blue

admire da simple n nice cakes..... cute sgt2... suka2








picture taken from :
http://sweetretreat.ca/files/cakegallery/tiffany_blue_daisy_wedding_cake.jpg
&
http://weddinganswers.com/gallery

Light Gold... lace.... excited.. nak ambil bln 12....

alhamdullilah.. kain utk nikah sudah phun dihantar untuk tempahan... cuma takut aku gimok jea... sudah membuat ukuran pada diriku... mungkin sbln sebelum majlis kena gie ukur lagi.. hehe...
dekat hantar kat k.nana.. hope ianya akan menjadi

then misi mencari kain lapik untuk kain lace yg bakal ibu mertuaku... beli itew.... b4 gie tailor aku kat ipoh ni.... jea....

tailor: hai fara.. u mau tempah baju kea? baju apa??
me: hai ms tang... i nk tempah baju utk kahwen... hehe...
tailor: come tunjuk i design apa yg u nak???
me: tunjuk lea gambar dekat bawah ni....i keluarkan kain lace dan kain tenunan.... untuk tailor ni tgk, (kerana majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki ala2 indonesia.. jadi kena tgk design yg mcm itu juga la)


gambar ini diamabil daripada facebook, weddingku.com

tailor: ok... panjang mcm mn?
me: terus keluar soalan pertama aku dia boleh jahit kea tak kain tenun ini..... kerna setiap tenunan tue mempunya maknanya tersendiri.. jadi bila dah discuss pasal kain 2 shj dah fenning... mcm ne.. sbb dia kata xcukup... . sattle bab kain....
tailor:then she said kena top up kain yang almost.. bila tgk tenunan ada warna merah....... mungkin u blh guna warna merah for da lapik(satin).... untuk naikkan da beading and the kain lace ini...


kemudian aku phun cari2.... kedai lea dgn mama aku... memandangkan dia kata cari.... dan terus mencari... untuk kain tenunan tue senang n jap jea jumpa... tp fenning cari utk kain lace ni.... agak susah lea.... bila tgk merah mula2 nampak cantek.. tp last minit b4 tukang tu potong kain... aku minta dia light gold... so dia tunjuk lea.. terus jatuh cinta.... hehe


dah beli semua... aku gie balik kat tailor ni... then dia ckp ok... :) excited nak tgk hasil nyer nanti... tunggu....... :)

Tuesday, October 20, 2009

Oktober 2009 - syawal & zulkaedah

Pada syawal kali ini pelbagai suka dan duka dilalui.. tp i xnk ingat lea yang sedey2... think positip! hehe... Pada awal syawal yang lalu, i telah menerima sepasang kain daripada bakal ibu mertuaku... mereka telah membeli sepasang kain dari medan indonesia.... yang i suka sgt kat kain ini sbb nampak klasik.. memandangkan majlis bertandang itu nanti, bertemakan klasik.

Kemudian, i terfikir design apakah yang sesuai untuk kain ini.. mostly family dia cakap kebaya klasik... jadi xnak pk panjang2... cuma mungkin nak letak butang balut ok kea?.. lagi satu.. sekarang ney kena cari kain lining sbb kain lace dia jarang oppsss... dan nak gie tanya tailor's mengenai kain tenun yang aunty beli tue boleh buat kea tak.. n nak kena beli kain kea tak? if not nak gie beli la.... lagi... hehe...

kena tanya tailor tue bley wat kasut skali kea tak.. sbb selalu wat baju kat dia besh2... she noe whut i love most... senang kan.... nervous gak lea... masa berjalan begitu pantas.. dan macam2 lagi i kena pk.. fenning2...

Thursday, September 3, 2009

Damask & Tiffany Blue




vantek nyer combination damask dgn tiffany blue ney... :)
sudah jatuh cinta lagik....
mcm mn ney mot.. sure mot feenninggg klu dia tau ney.. hehehehe
i would love to give cradit to rekateemor

Wednesday, August 19, 2009

Ramadhan Al Mubarak - Misi menguruskan diri

Bila tiba ramadhan?? 220809 sabtu, bersamaan 1 ramadhan 1430

apa selalu yang kita rasa nak ramadhan?? fara rasa happy.. sbb kita boleh kosongkan perut kita after setahun memblasah semua makanan yang ada didepan mata... hehehehe...

tahun ney puasa, ada misi lain, iaitu menguruskan badan ku yg telah 50KILO ini.. hehehe gemuk nyer... hehe... knp kena kurus? xvantek lea diriku ini if nanti kat atas pelamin (e2 fikiran sye n family sye lea) jadik kerana ramai dah complaint i hope i'll kurus after dis.. hehehe... bila???

mulai sabtu ney puasa kan.. jadi ianya diet yg baik.. masa berbuka makan benda yg elok shj, cth: sayur, kurma, a bit of nasi la.. if not nanti pengsan plak kan.. hehehe..

then after puasa....

kena mengamalkan benda yg sehat.. sekuruang2 nya... sehari 30minit kena gie berjogging da next day 30minit fara nak wat mcm 'shilpa shetty' wat..... everyday.. until bigday... gila2 admire her body.... her figure is killing me... hikhikhik...

u guys can view dis also : http://shilpashettyblog.wordpress.com/2009/06/17/shilpa-says-there-is-more-to-her-than-a-perfect-figure/

& : http://www.balleballeradio.co.uk/newspart.php?id=1769


MCM mn nak work it???



1st nk kempiskan perutkan.. surely kena wat : mengikut youtube.. juz click on it..

Shilpa Shetty - Stomach Asanas (Shilpa's Yoga)

Shilpa Shetty Sexy YOGA - Curvacious Display

kepada mereka yang pernah wat work out.. @ streaching bila zaman skolah2 dulu.. almost da same... terutamanya kepada mereka yang atlet olahraga... Sbb saya tgk benda ney seakan2 sama jea..
& korang jgn lea dgr mantera2 .. e2 yg xboleh.. if was2 i xsyorkan... for me dlm islam ckp kita tak was2 then kita boleh lakukan.... ok?

selamat mencuba... yea???


Tuesday, August 18, 2009

Majlis Menyambut Menantu : Mandailing Wedding

My momot's inginkan majlis kami sebelah pihak lelaki... mengikut adat family mereka..
i'm happy cuz lain dari yg lain.. sbb dia ada head gear.. heheehe


.
.

.


*gambar2 ney diambil bila menggoogle hikhikhikhik...

tp semua ney.. my momot telah serahkan kpd mama nya yang akan wat preparation untuk kami berdua... i'm been thinking bout whut i'm goin to wear dat day.... nervous gak lea.... tp head gear tue look vantekk sgt.. fikirkan tentang baju ney.. hmmm...

Monday, August 10, 2009

Whut do u need to bring..... ke rumah MERTUA anda nanti???

Persiapan... majlis bley beli... walauphun kadang kadang orang kata benda ney remeh.. tp ia agak penting untuk saya mahu phun anda... memandangkan anda akan menjadi anggota baru dalam family dia... betulkan??? jadi saya nak survey mana tau saya tertinggal apa2 yang patut kan??

1) toothbrush, toothpaste,shampoos, sprays, lotions, and other beauty essentials
so we must get ready for..... toiletries bag



if ada bag ney... sumbat semua.. t masa majlis bertandang.. xperlu lea kita fenning trus amek n pack all da things..


2) make up travel bag
all the bruses, foundation, blusher, lipstick, lipgloss, eyeshadow, eyeliner, & etc.....




3) travel bag...

telekung, baju persalinan (depands on how many days we r staying), kasut, towel ++ all da ladies things...... hehe.. u noe whut i mean aite...




if terus nak gie honeymoon.. so u need more things to pack..... lol.....

do i missed something? if i do.. plzz drop me comments...
i hope u guys wil help me...

Tuesday, August 4, 2009

August 2009, whut i want to do??

i)
mengenalpasti Jabatan Agama Islam, Pejabat Agama Islam Daerah @ badan2 Islam (swasta) yg berdekatan dgn kwsn, utk berdaftar & menghadiri kursus pra perkahwinan


(last month xdpt gie..sbb kami masing2 sibuk dgn kerja.. hope by next week bley sattle)


ii)
memilih pengapit dari kalangan family/kwn2


iii)
menentapkan jumlah tetamu & mengumpulkan nama2 tetamu.





Friday, July 31, 2009

DIY.... veil.... insya allah


adakah ramai yang terfikir macam diriku...
veil ney utk dipakai semasa nikah?????
selalunyer org beratkan utk reception...

jadi pada diriku ini.. hari nikah e2 ada hari keramat bagi semua org... so i been thinking utk wat sendiri drpd send kat tailor... huhu... sbb kita ingin membina masjid.. :)

skrg misi MENCARI border lace ... utk dijahit bersama2 dengan net... untuk menjadikan sebentuk veil...

1st: pembelian net... (Done)



how to get ur dream veil.. u must noe ur lengths.....
so i would like to share wif u guys... the lengths b4 u guys buy da net... n da border lace..

Here is a guideline for the lengths of various style veils:

Blusher (to the shoulders): 18 inches to 24 inches
Waist: 30 inches
Fingertip: 40 inches
*Chapel (dusting the floor): 60 inches to 72 inches
*Cathedral: 108 inches or longer

2nd: Border Lace

ku akan menguploadnyer kemuadian... tp buat masa sekarang pabila ku mengoogle.. terjumpa pic2 ney vantek vanngat... drpd

Gorgeous Lace Mantilla Bridal Veil

Monday, July 27, 2009

layah / veil

veil... viel.... byk nk difikirkan.. jadi ada cadangan utk veil?



sources : 1&2 www.designsbykristen.com no 3, heather

design yg mana patut mf amek? fenning kepala... aiyak...
memandangkan saya dah beli veil nak gie tempah plak hehehe......

veil ini adalah utk nikah.. berikutan baju nikah mf wil b simple.... mau nampak sarat dibahagian kepala.. baru lea vantek... kan??? hehehehe.. tp blum jumpa dressmaker... guess whut... i rasa2 nak veil yg menarik... cuz masa nikah pakai tudung tue.. tp xmau lea 'bebran- bran' (kata org utara) hehehe... t looks like aunty2.. or nenek2.. plak... huhu.. :) cth pic mcm kat bawah ney...





atauphun ala2 hindi..


Hunting set nikah...

alhamdullilah...

sabtu lalu mf gie kl.. akhirnya... hahahha.....


1 day, 25-07-09 (sabtu)


1st skali hunting for tudung... guess whut... mf jatuh cinta dgn tudung ini.. mula2 ingat nak tempah jea.. then jumpa owner 'sri munawwarah' k.ina ckp.. 'maaf sgt fara, sbb akak xcukup kaki tangan nak jahit.. cuz bz dgn permaisuri agung punye... ( 1 minggu 10 tudung) including da jemeki dll... jadi dia syorkan untuk mf beli asas dia shj.. kebetulan ada colour yang dicari2 n trus sapu jea la.. hehehehe...



kebetulan adeq mf nk kahwen masa raya nanti dia pun mencari viel n selendang gak.. jadi cari punya cari... so gie lea jln tar cari kat ariani.. mmg penuh org tp kami berdua tak jatuh cinta lea.. hehehe.. kebetulan berhampiran dgn jakel.. jadi masuk lea... tgk jumpa dgn satu kakak ney.. nama dia YESI... dia sgt2 baik n pandai melayan kami2 ney kan.. dia tunjuk viel n selendang, n sampin kat bakal adeq ipar ku ini.. setelah selesai bab adeq ipar ku.
then mama ku nak bali langsir.. jd gie pilih kain langsir xmahal memang murah giler..... lepas sattle semua baru lea kami gerak gie taman permata... hahahaha.. jumpa en fiance ku lea.. :)... he said da tudung n da colour mmg vantik hehehe... esok baru nak gie cari nikah set for us.. after dah jumpa dia kami balik lea.. urh penat2....


2 day, 26-07-09 (ahad)


memandangkan semalam kami gie kl... jln sesak n parking penuh... ari nie kitaorg kuar awal dlm kol 8.00.... dari bukit beruntung... gie amek en giance ku kat taman permata, then trus kuar gie kl... sampai kat kl kami gie b1st dulu.. hehehehe then gie jakel.. masuk2 jea promoter2 kat c2 tanya nak cari kain kea? aku jawab x nak cari org... nama dia YESI... hehehehe.. mereka kata kakak tue level 4, jadi naik sampai atas.. jumpa dia lea k.yesi... trus tanya hai darling u nak cari kain kan... nak kain apa.. trus lea tanya kain creep satin / kain yg bley strech.. n kami phun tunjuk lea cth baju yg kami nk wat tue.. dia cari2 xmahal kain nyer after diskaun mmg murah
giler... senang



sket sbb en fiance ku ney ada... :) hehehehe... memandangkan kain dah beli tudung phun dah beli cari viel la plak kan.. k.yesi tue said amek viel yg lebut baru cantek utk nikah... so kami phun beli lea... hehehe... semua skali tak mahal sgt2 berbaloi.. :)



then pasal adeq iparku ini.. hehehe dia blum jumpa tudung dia lagi.. jd kami gie cari kat ratu.. tp xdhe yg berkenan, kami gie de zahra... tp adeq ipar ku xjatuh cinta gak.. then dah sampai damansarakan... kami gie cari kat sri munawwarah.. akhirnya adeq iparku jatuh cinta gak.. hehehehe.. i love it too.. vantikk.... mf pulak?? shooping tudung sri munawwarah sbb buy 3 free 1, jadi beli la.... bila la lagi nak turun kl kan.. hahahahahahaha..... :)



buy 3 free 1... tp hanya dua drpd ney yg dlm pakej.. lagi satu new arrival n lagi satu dah beli lama.. yg mana lg 2 ek? satu bagi kat my aunty, satu lagi bagi kat mama lea




urh fennat2... :) tp alhamdullilah set nik ah adeq iparku n kami berdua selesai.. tinggal nak anta tempah.. :) tgh menghunting tukang jahit plak...... any idea??

Thursday, July 23, 2009

hair do

hair do....

apakah bun yg sesuai utk muka ku yg kecik ini... ???korang rasa yang mana sesuai???



click pic for source





kena gak survey rambut ney... to those yang tak pakai tudung masa reception.. nanti...
sbb nanti mak andam tue tanya rambut mcm mn yg kita inginkan... :)
starts ur survey today.. ok? mf maukan yg something simple n nice... :)