Monday, February 23, 2015

Welcome 3'series Ahaks!


Hi guys.......

Alhamdullilah tahun ni genap usiaku 3'series... ahaks....

Bila dah masuk 3series ni baru la nak tgk diri sendiri dan baru blh nak mula balik dengan blog ini. kalau tidak ada masa... huhu...

Ok jom tgk apa sye buat bila dah umo 3series ni.

1st thing i will take care of my skin.... with skincare routine morning & evening. Lets go...

The first thing i do when i wake up is going to my bathroom and i will complete my morning prayer. Before i start my skincare routine   i always make sure to wash my hand... currently i been using a AESOP Resurrection Hand Wash.... it smell very good and its looked nice in your bathroom.


Then i like to use cotton pad and put some of BIODERMA Sensibio H2O and gentle wipe over my face, I love when it cleans all the dirt on your face...


And then i used Neutrogena Liquid Facial Foam i like to used it in the morning because its a very refreshing and light.

Then i used Philosophy Time In A Bottle serum as my morning serum, I take small amount and put all over my face. This serum work to fight aging where it starts. Thank god after using it for 2 month i can see the differences which is my skin improve and my open pores looked visible.

For my eyes serum, i used  Philosophy Time In A Bottle For Eyes Daily Age-Defying Eye Serum. I'll used my ring finger, this the lighters and take  buff the under the eyes...

Then i take my daily moisturiser..., At the moment i'm using Clinique, Dramatically Different Moisturising Gel - Combination Oily to Oily Its natural smell. I think i dunt like very strong or any perfume on my face... hehehe.. Lastly I will use Cetaphil UVA/UVB Defence SPA 50.  before i start my MAKE UP...

OMG dah panjang sgt dah ni...... i will came back with my EVENING skincare routine...

but most of all i will list down all my Morning Skincare Routine... If you wonder where i get those....

i) AESOP Resurrection Hand Wash - Bought this at Pavilion Malaysia
ii)BIODERMA Sensibio H2O - Bought this at Guardian KLCC (selected) / Buy Online
iii)Neutrogena Liquid Facial Foam - Bought this at Guardian Malaysia
iv)Philosophy Time In A Bottle serum - Bought this At Sephora NUsentral
v)Philosophy Time In A Bottle For Eyes Daily Age-Defying Eye Serum - Bought this At Sephora NUsentral
vi)Clinique, Dramatically Different Moisturising Gel - Combination Oily to Oily - Bought this At Sephora NUsentral
vii)Cetaphil UVA/UVB Defence SPA 50 - Bought this at Guardian KLCC

With Luv,
Photobucket

Sunday, November 16, 2014

Passion Planner

After so long i didn't post anything on this blog, today i would like to share something that might be useful for you guys in future,,,, lets planned you future,... with passion planner

https://www.kickstarter.com/projects/angeliatrinidad/passion-planner-the-one-place-for-all-your-thought/widget/video.html


I hope this will be inspired you towards your future.


Warm Regards,
Photobucket

Wednesday, June 19, 2013

Ramadhan , Syawal yang akan tiba

Assalammualaikum,

Apa dah jadi tak updates2 ni... haha lawak kan... masa dgn anak smpi tak sempat nak updates...

pasal wisdom tooth alhamdullilah dah ok.. =)

puasa dah hampir... Ayra Iman Tanjung akan berusia setahun pada 1st raya nanti.. wuhhooo... 8.8.2013... skrg sedang membuat survey persiapan utk birthday dia... yang penting ala kadar... =)


  • pettiskirt 
    survey from greeyzhang
  • cakes.... 
  • invitation cards cum hari raya cards
  • diy paper flower
  • diy banner 
yang lain2 tak perlu la kowt kan.. sbb hari raya confirm kuih raya n 'main course' serta stuff semua dah ada =)) hehe....

baju raya??? alhamdullilah dah selesai... =) theme color tahun ni... =) will be green for my lil andra and alaklaiku ... for us ayra & mama will be tiffany blue/aqua =)


sebelum saya mengundurkan diri, saya ingin menghulurkan seribu kemaafan kepada keluargaku, saudara2ku, cousin2ku, sahabat2ku sakalian, semoga ibadah kita akan akan kita lalui ini mendapat keberkatan darinya =) amin...

with <3
Photobucket

Sunday, February 17, 2013

Hari sakit.... tak best


Mengalami kesakitan semasa CNY tetapi semua pun tutup... menanggung sakitnya bagai ya amat... haih...sangat tidak best... masuk kerja pada hari rabu 13.02.2013 mmg sakit gie klinik... 

sakit apa yea??? 

sakit gigi & gusi..... - WISDOM TOOTH / GERAHAM BONGSU 

bila gie klinik doktor kata gigi saya baik dan bagus.. kecuali Operculum  pada wisdom tooth saya yang telah bengkak dan kemerah-merahan  kemudian doktor telah meminta saya berjumpa doktor pakai bedah mulut dia hospital besar ..... wai cuak jugak masa mendengarnya..

pada 14.02.2013

Keesokkan harinya saya ke klinik dan membuat x-ray untuk melihat kedudukan gigi. Bila dah x-ray tu... memang kelihatan gigi saya kelihat telah mencondong... urh...  dan terdapat operculum... oleh yang sebab demikian... Operculum itu perlu dibuang... dengan Minor Oral Surgery... oh bunyi menakutkan...

Bila dilaser... urm... macam dibakar baunya hangit.. masya allah... ubat tahan hanyar bertahan utk 2jam sahaja... dan saya diberi  2 jenis antibiotik dan 1 ubat tahan sakit.... dan doktor memberi saya 2 hari MC.. tak best sebenarnya sbb ada kerja perlu dibuat.. tp nak buat mcm mana sakit gigi datang tak semena...

satu minggu lagi perlu jumpa doktor untuk pemeriksaan gigi untuk gigi sebelah kiri pula... yang mencondong itu.. hai masya allah... kalau kena buang... for sure ada surgery lagi... omg....

Bila balik BF anak... dlm xsmpi beberapa jam... Ayra mengalami kemerah-merahan seperti tompok.. urm... sgt merisaukan... adakah dia alergy pada Antibiotik.. - Amoxycillin?..... oh tidak..... =( 

Photobucket


Thursday, February 7, 2013

OMG i'm a wife and mother of two kids


Alhamdullilah setelah hampir 3 tahun mendirikan rumah tangga kami dikurniakan sepasang cahaya mata yang sempurna, sihat dan aktif... Putera kami yang pertama berusia  (1 tahun 11bln) & puteri yang kedua berusia (5bulan 30hari).... Cepat masa berlalu.. bila difikirkan balik baru je preparation 'wedding tiffany blue' ku itu... 

Mesti ingin tahukan kenapa nama blog ini ditukar... urm.. memandangkan sibuk dengan kerja dan anak2 tiada masa nak updates byk blog.. jd saya dah buat keputusan utk merged menjadi satu blog sahaja.

blog ini dinamakan semperna kombinasi nama kami sekeluarga... 
farah... + ( F_ _ _ H ) = ahmad iskandar + andra ian tanjung + ayra iman tanjung (AIT)



saya mendoakan semoga keluarga kami kekal dan bahagia sehingga selamanya... doakan kami yea kawan2





Photobucket




Tuesday, August 10, 2010

official reception pic..

ini adalah pic yang telah diambil semasa majlis resepsi.
something simple nice and elegant.... =)

theme: tiffany blue , damask, white




thanks for viewing.. =)

Photobucket

Friday, May 21, 2010

Official Solemnization Pic


My dream of simple n nice solemnization

*viel
*calla lily
*tiffany blue
*off white & cekak hotdog.. =))









Photobucket