Monday, July 27, 2009

Hunting set nikah...

alhamdullilah...

sabtu lalu mf gie kl.. akhirnya... hahahha.....


1 day, 25-07-09 (sabtu)


1st skali hunting for tudung... guess whut... mf jatuh cinta dgn tudung ini.. mula2 ingat nak tempah jea.. then jumpa owner 'sri munawwarah' k.ina ckp.. 'maaf sgt fara, sbb akak xcukup kaki tangan nak jahit.. cuz bz dgn permaisuri agung punye... ( 1 minggu 10 tudung) including da jemeki dll... jadi dia syorkan untuk mf beli asas dia shj.. kebetulan ada colour yang dicari2 n trus sapu jea la.. hehehehe...



kebetulan adeq mf nk kahwen masa raya nanti dia pun mencari viel n selendang gak.. jadi cari punya cari... so gie lea jln tar cari kat ariani.. mmg penuh org tp kami berdua tak jatuh cinta lea.. hehehe.. kebetulan berhampiran dgn jakel.. jadi masuk lea... tgk jumpa dgn satu kakak ney.. nama dia YESI... dia sgt2 baik n pandai melayan kami2 ney kan.. dia tunjuk viel n selendang, n sampin kat bakal adeq ipar ku ini.. setelah selesai bab adeq ipar ku.
then mama ku nak bali langsir.. jd gie pilih kain langsir xmahal memang murah giler..... lepas sattle semua baru lea kami gerak gie taman permata... hahahaha.. jumpa en fiance ku lea.. :)... he said da tudung n da colour mmg vantik hehehe... esok baru nak gie cari nikah set for us.. after dah jumpa dia kami balik lea.. urh penat2....


2 day, 26-07-09 (ahad)


memandangkan semalam kami gie kl... jln sesak n parking penuh... ari nie kitaorg kuar awal dlm kol 8.00.... dari bukit beruntung... gie amek en giance ku kat taman permata, then trus kuar gie kl... sampai kat kl kami gie b1st dulu.. hehehehe then gie jakel.. masuk2 jea promoter2 kat c2 tanya nak cari kain kea? aku jawab x nak cari org... nama dia YESI... hehehehe.. mereka kata kakak tue level 4, jadi naik sampai atas.. jumpa dia lea k.yesi... trus tanya hai darling u nak cari kain kan... nak kain apa.. trus lea tanya kain creep satin / kain yg bley strech.. n kami phun tunjuk lea cth baju yg kami nk wat tue.. dia cari2 xmahal kain nyer after diskaun mmg murah
giler... senang



sket sbb en fiance ku ney ada... :) hehehehe... memandangkan kain dah beli tudung phun dah beli cari viel la plak kan.. k.yesi tue said amek viel yg lebut baru cantek utk nikah... so kami phun beli lea... hehehe... semua skali tak mahal sgt2 berbaloi.. :)



then pasal adeq iparku ini.. hehehe dia blum jumpa tudung dia lagi.. jd kami gie cari kat ratu.. tp xdhe yg berkenan, kami gie de zahra... tp adeq ipar ku xjatuh cinta gak.. then dah sampai damansarakan... kami gie cari kat sri munawwarah.. akhirnya adeq iparku jatuh cinta gak.. hehehehe.. i love it too.. vantikk.... mf pulak?? shooping tudung sri munawwarah sbb buy 3 free 1, jadi beli la.... bila la lagi nak turun kl kan.. hahahahahahaha..... :)



buy 3 free 1... tp hanya dua drpd ney yg dlm pakej.. lagi satu new arrival n lagi satu dah beli lama.. yg mana lg 2 ek? satu bagi kat my aunty, satu lagi bagi kat mama lea




urh fennat2... :) tp alhamdullilah set nik ah adeq iparku n kami berdua selesai.. tinggal nak anta tempah.. :) tgh menghunting tukang jahit plak...... any idea??