Whut do u need to bring..... ke rumah MERTUA anda nanti???

August 10, 2009

Persiapan... majlis bley beli... walauphun kadang kadang orang kata benda ney remeh.. tp ia agak penting untuk saya mahu phun anda... memandangkan anda akan menjadi anggota baru dalam family dia... betulkan??? jadi saya nak survey mana tau saya tertinggal apa2 yang patut kan??

1) toothbrush, toothpaste,shampoos, sprays, lotions, and other beauty essentials
so we must get ready for..... toiletries bag



if ada bag ney... sumbat semua.. t masa majlis bertandang.. xperlu lea kita fenning trus amek n pack all da things..


2) make up travel bag
all the bruses, foundation, blusher, lipstick, lipgloss, eyeshadow, eyeliner, & etc.....




3) travel bag...

telekung, baju persalinan (depands on how many days we r staying), kasut, towel ++ all da ladies things...... hehe.. u noe whut i mean aite...




if terus nak gie honeymoon.. so u need more things to pack..... lol.....

do i missed something? if i do.. plzz drop me comments...
i hope u guys wil help me...

newlifenewbeginning said...

hi dear..nak leave comment bole since soalan ni mcm interesting utk dijwb hehe..

dulu masa i nak bertandang, i asked my hubby many times on the attire yg sesuai utk pakai (yela kita dah biasa pakai suar 3/4 la shorts la kat umah dgn baby T), nak sentiasa pakai baju sopan ke, kene bwk baju kurung ke in case nak jmp relatives ke ape ke..

turns out that most of d time, bwk byk tracksuit and tshirt yg elok sket la sepanjang ur stay coz nanti u nak kene tlg2 kemas umah, basuh pape yg patut, so u'll be comot pon..

ISFA said...

btl btl btl.. :) kita selalu pakai mcm e2 lea.. hikhikhikhik....

yups.. setuju baju kurung mesthi ada at least 2pcs....

tue lea.. sure kena tolaong wat byk benda nyer... kan nanti kita org baru... comot phun comot lea...

nyway thanks newlifebeginning....

ChiffonLaceLady said...

Oh wow. This never came across my mind. thank you for this topic. At least now i'm preparing myself to the day :-)

ISFA said...

no prob... sharing is important :)

Latest Instagrams

© farraiskandar. Design by FCD.