Wednesday, June 19, 2013

Ramadhan , Syawal yang akan tiba

Assalammualaikum,

Apa dah jadi tak updates2 ni... haha lawak kan... masa dgn anak smpi tak sempat nak updates...

pasal wisdom tooth alhamdullilah dah ok.. =)

puasa dah hampir... Ayra Iman Tanjung akan berusia setahun pada 1st raya nanti.. wuhhooo... 8.8.2013... skrg sedang membuat survey persiapan utk birthday dia... yang penting ala kadar... =)


  • pettiskirt 
    survey from greeyzhang
  • cakes.... 
  • invitation cards cum hari raya cards
  • diy paper flower
  • diy banner 
yang lain2 tak perlu la kowt kan.. sbb hari raya confirm kuih raya n 'main course' serta stuff semua dah ada =)) hehe....

baju raya??? alhamdullilah dah selesai... =) theme color tahun ni... =) will be green for my lil andra and alaklaiku ... for us ayra & mama will be tiffany blue/aqua =)


sebelum saya mengundurkan diri, saya ingin menghulurkan seribu kemaafan kepada keluargaku, saudara2ku, cousin2ku, sahabat2ku sakalian, semoga ibadah kita akan akan kita lalui ini mendapat keberkatan darinya =) amin...

with <3
Photobucket

Sunday, February 17, 2013

Hari sakit.... tak best


Mengalami kesakitan semasa CNY tetapi semua pun tutup... menanggung sakitnya bagai ya amat... haih...sangat tidak best... masuk kerja pada hari rabu 13.02.2013 mmg sakit gie klinik... 

sakit apa yea??? 

sakit gigi & gusi..... - WISDOM TOOTH / GERAHAM BONGSU 

bila gie klinik doktor kata gigi saya baik dan bagus.. kecuali Operculum  pada wisdom tooth saya yang telah bengkak dan kemerah-merahan  kemudian doktor telah meminta saya berjumpa doktor pakai bedah mulut dia hospital besar ..... wai cuak jugak masa mendengarnya..

pada 14.02.2013

Keesokkan harinya saya ke klinik dan membuat x-ray untuk melihat kedudukan gigi. Bila dah x-ray tu... memang kelihatan gigi saya kelihat telah mencondong... urh...  dan terdapat operculum... oleh yang sebab demikian... Operculum itu perlu dibuang... dengan Minor Oral Surgery... oh bunyi menakutkan...

Bila dilaser... urm... macam dibakar baunya hangit.. masya allah... ubat tahan hanyar bertahan utk 2jam sahaja... dan saya diberi  2 jenis antibiotik dan 1 ubat tahan sakit.... dan doktor memberi saya 2 hari MC.. tak best sebenarnya sbb ada kerja perlu dibuat.. tp nak buat mcm mana sakit gigi datang tak semena...

satu minggu lagi perlu jumpa doktor untuk pemeriksaan gigi untuk gigi sebelah kiri pula... yang mencondong itu.. hai masya allah... kalau kena buang... for sure ada surgery lagi... omg....

Bila balik BF anak... dlm xsmpi beberapa jam... Ayra mengalami kemerah-merahan seperti tompok.. urm... sgt merisaukan... adakah dia alergy pada Antibiotik.. - Amoxycillin?..... oh tidak..... =( 

Photobucket


Thursday, February 7, 2013

OMG i'm a wife and mother of two kids


Alhamdullilah setelah hampir 3 tahun mendirikan rumah tangga kami dikurniakan sepasang cahaya mata yang sempurna, sihat dan aktif... Putera kami yang pertama berusia  (1 tahun 11bln) & puteri yang kedua berusia (5bulan 30hari).... Cepat masa berlalu.. bila difikirkan balik baru je preparation 'wedding tiffany blue' ku itu... 

Mesti ingin tahukan kenapa nama blog ini ditukar... urm.. memandangkan sibuk dengan kerja dan anak2 tiada masa nak updates byk blog.. jd saya dah buat keputusan utk merged menjadi satu blog sahaja.

blog ini dinamakan semperna kombinasi nama kami sekeluarga... 
farah... + ( F_ _ _ H ) = ahmad iskandar + andra ian tanjung + ayra iman tanjung (AIT)



saya mendoakan semoga keluarga kami kekal dan bahagia sehingga selamanya... doakan kami yea kawan2





Photobucket