Thursday, December 24, 2009

Solemnization 2010 Checklist

Solemnization aka pernikahan.... checklist

Sgt2lah Penting:

date (ini adalah tarikh ulang tahun yg akan disambut setiap thn):
time (pagi/ lepas zohor/lepas asar / malam):
vanue ( masjid / rumah):
kursus kahwin ( majlis agama negeri / trainer provider yg diiktiraf shj): 26-27 Dec 2009 -alhamdullilah
hiv test (hospital kerajaan shj): ASAP
isi borang (original form only): 04January2010 baru nak gie amek


Sgt Penting Semasa Pernikahan

Baju: Done
Viel: In Progress
Tudung: Done
Shoe: In Progress
Chio / Mini Pelamin: Done
Make up: Done
Hand bouquet: Done

Sgt Penting Pengapit / Bridemaids Semasa Pernikahan :
Sediakan beg mini utk-nya, yg diisi benda2 ni..

1)NRIC pengantin
2)Tisu (if menitis air mata)
3)Make up Sponge (utk touch up make up)
4)Lip Gloss (if yg ske makan bibir sendiri... hehe kadang2 tanpa sedar)
5)HP
6)Kreatif dia sentiasa bantu kita....
7)Pen (utk sign)
8)Standby gambar berukuran passport (takut t tok kadi minta)



Hantaran:
(Bergantung pada perbincangan family masing2, sesetengah suka bawa semasa majlis resepsi ada pula masa pernikahan)

1) Sediakan lapik/ kain putih/ stage ( up to u) as long senang dihati dan mata memandang
2) Pastikan lokasi hantaran ok ( if kat masjid dinasihatkan tidak perlu bawa) sbb selalu masjid akan bg syarat2
3) Pastikan ada yang meyambut kedatangan keluarga pengantin lelaki



*p/s semua ini penting untuk kita ketahui sbb kadang2 kita terlepas pandang benda kecik2 ni... :)