Wednesday, August 19, 2009

Ramadhan Al Mubarak - Misi menguruskan diri

Bila tiba ramadhan?? 220809 sabtu, bersamaan 1 ramadhan 1430

apa selalu yang kita rasa nak ramadhan?? fara rasa happy.. sbb kita boleh kosongkan perut kita after setahun memblasah semua makanan yang ada didepan mata... hehehehe...

tahun ney puasa, ada misi lain, iaitu menguruskan badan ku yg telah 50KILO ini.. hehehe gemuk nyer... hehe... knp kena kurus? xvantek lea diriku ini if nanti kat atas pelamin (e2 fikiran sye n family sye lea) jadik kerana ramai dah complaint i hope i'll kurus after dis.. hehehe... bila???

mulai sabtu ney puasa kan.. jadi ianya diet yg baik.. masa berbuka makan benda yg elok shj, cth: sayur, kurma, a bit of nasi la.. if not nanti pengsan plak kan.. hehehe..

then after puasa....

kena mengamalkan benda yg sehat.. sekuruang2 nya... sehari 30minit kena gie berjogging da next day 30minit fara nak wat mcm 'shilpa shetty' wat..... everyday.. until bigday... gila2 admire her body.... her figure is killing me... hikhikhik...

u guys can view dis also : http://shilpashettyblog.wordpress.com/2009/06/17/shilpa-says-there-is-more-to-her-than-a-perfect-figure/

& : http://www.balleballeradio.co.uk/newspart.php?id=1769


MCM mn nak work it???



1st nk kempiskan perutkan.. surely kena wat : mengikut youtube.. juz click on it..

Shilpa Shetty - Stomach Asanas (Shilpa's Yoga)

Shilpa Shetty Sexy YOGA - Curvacious Display

kepada mereka yang pernah wat work out.. @ streaching bila zaman skolah2 dulu.. almost da same... terutamanya kepada mereka yang atlet olahraga... Sbb saya tgk benda ney seakan2 sama jea..
& korang jgn lea dgr mantera2 .. e2 yg xboleh.. if was2 i xsyorkan... for me dlm islam ckp kita tak was2 then kita boleh lakukan.... ok?

selamat mencuba... yea???


Tuesday, August 18, 2009

Majlis Menyambut Menantu : Mandailing Wedding

My momot's inginkan majlis kami sebelah pihak lelaki... mengikut adat family mereka..
i'm happy cuz lain dari yg lain.. sbb dia ada head gear.. heheehe


.
.

.


*gambar2 ney diambil bila menggoogle hikhikhikhik...

tp semua ney.. my momot telah serahkan kpd mama nya yang akan wat preparation untuk kami berdua... i'm been thinking bout whut i'm goin to wear dat day.... nervous gak lea.... tp head gear tue look vantekk sgt.. fikirkan tentang baju ney.. hmmm...

Monday, August 10, 2009

Whut do u need to bring..... ke rumah MERTUA anda nanti???

Persiapan... majlis bley beli... walauphun kadang kadang orang kata benda ney remeh.. tp ia agak penting untuk saya mahu phun anda... memandangkan anda akan menjadi anggota baru dalam family dia... betulkan??? jadi saya nak survey mana tau saya tertinggal apa2 yang patut kan??

1) toothbrush, toothpaste,shampoos, sprays, lotions, and other beauty essentials
so we must get ready for..... toiletries bag



if ada bag ney... sumbat semua.. t masa majlis bertandang.. xperlu lea kita fenning trus amek n pack all da things..


2) make up travel bag
all the bruses, foundation, blusher, lipstick, lipgloss, eyeshadow, eyeliner, & etc.....




3) travel bag...

telekung, baju persalinan (depands on how many days we r staying), kasut, towel ++ all da ladies things...... hehe.. u noe whut i mean aite...




if terus nak gie honeymoon.. so u need more things to pack..... lol.....

do i missed something? if i do.. plzz drop me comments...
i hope u guys wil help me...

Tuesday, August 4, 2009

August 2009, whut i want to do??

i)
mengenalpasti Jabatan Agama Islam, Pejabat Agama Islam Daerah @ badan2 Islam (swasta) yg berdekatan dgn kwsn, utk berdaftar & menghadiri kursus pra perkahwinan


(last month xdpt gie..sbb kami masing2 sibuk dgn kerja.. hope by next week bley sattle)


ii)
memilih pengapit dari kalangan family/kwn2


iii)
menentapkan jumlah tetamu & mengumpulkan nama2 tetamu.