Friday, February 26, 2010

Hello Bloggers 50 BLOG MALAYSIA PALING TERBAIK PILIHAN InTrend



Smlm aku terbaca dari blog seseorg.. klu tak silap myfavcolourispink ... blogspot.. dia menulis blog terbaik dlm malaysia..

Jadi bila baca... tue xdhe la terpikir langsung... sbb ingatkan blog aku admire akan tersenarai... then bley tgk2 kat perkahwinan num 5 was me.... http://farraiskandar.blogspot.com... eh eh mcm tak percaya je.. tekejut kowt.. sbb fara bkn la canggeh sgt....

BUt i'm so happy ble find out.. rupa2 nya kuar dalam majalah inTrend.. Thank YOu inTrend... it will be besh present ever for both of us... memandangkan lagik tinggal 6 ari je..

Nak upload gambar tp tak bley.. dun worry i will upload.. soon.. tggu.... =)

Photobucket

Thursday, February 25, 2010

1 week 2 go..... mcm2 adddaaaaaaaaaa

Esok dah mula cuti....
Jadik byk benda yg kena buat lagik nie...

Urh nervous2... giler la lagik 1 mggu.......

Apa2 phun kena settle bilik dulu... sbb sekarang ni bilik dah mcm zoo

dan kini...

setelah rumah ku sudah dicat brand new... haha... =)

nampak gaya its time for......
Nak kemas umah.. mari gotong royong... yuhuuuuu.....
Then nak settlekan gift2... apakah dia??? simple je... berbaloi2.....
Nak pasang langsir.... hehe made by my aunty i called her mami.. hehe
Nak letak carpet.....sbb pelamin akan pasang awal... hehe


Rasa debaran tue.. ya allah susah nk ckp.... tp kepada bride2b semua... u all akan rasa apa i rasa skerang nie.. hehe =)

Photobucket

Alhamdullilah.... Thank You My Wedding Planner

Kemarin fara dpt panggilan dr (MWP) my wedding planner,
dia called said.. whut i want tak bley sbb dia kata my house sempit....

so i google2.. then i terjumpa pic2.. berkenaan dgn apa yg i inginkan... yahoo...

So semalam... petang i pergi la kat MWP ni... n we discuss bout da metter...
it ady solve.. alhamdullilah... penat aku mengalir air mata semalaman... tau.. hehe

& yang membuatkan fara betambah happy.. when i look at da backdrop.... yang baru smpi... sgt2 la happy
thanks k.nana & abg mahadhir... really happy for it... thank you...

then lagik ku suka.. sbb akad nikah buat kat umah.... xdhe la sampai 2 pelamin... cuma 1 pelamin become 2.. haha... nak tau mcm ne? nanti kita lihat...

then last part yg fara ske giler is... bilik sye akan vantek... =) ske2... sye sgt ske.... =)


and k.nana told me yang mereka akan pasang all dis maybe akan awal.. so i'm so happy.. hehe... with it...


thanks... tolong la jangan bagi fara gayat lagik ek....



Photobucket

Wednesday, February 24, 2010

Tak Sabar Nk Tengok Baju Pada Sabtu Ini Huray!

Ms Tang ady inform me...

I can dtg amek baju nikah i tue dis saturday.. bersyukurnya ya allah......

Amin...

Kisah & Cobaan mengenai baju ni phun dah mcm2.. sabar je la........

Tggu la..... tolong if ada wedding planner kat cni yang baca blog kami (bride2 to be semua) tolong yang nak kahwen kami.. n duit nak bayar tue kami jadi tolong la buat apa yg telah dijanjikan... jgn la... double standard org... n ingat yea customer always rite...

If u guys tak bley buat ckp awal2... jgn last minit...

Ada lagi satu kesah tp tunggu after thawen baru bley cerita... ok....


Bride 2 be semua yg baca ni.. hati2 kadang2.... harap glamour je.. tp customer service ciput gitu.. mcm ne nk wedding korang meletop phun i tak tau la....

Meletop la sangat.. skali bg mercun baru meletop kedai kan.. =)


Apa2 phun kena tunggu sabtu ni... excited... thanks to my lovely tailor she really helpful... =)



Photobucket

Saturday, February 20, 2010

i need help & opinion for a list song from indonesia singers ....

Perlu mendownload beberapa lagu cinta dari indonesia
Hehe untuk groom site...

Yang ada dlm senarai buat masa skrg

1)Andra n the band - sempurna
2)Dewa - Tak akan ada cinta yang lain
3)Ruth Suhanaya - Kaulah Segalanya
4)Bunga Citra Lestari & Ari Lasso - aku dan dirimu


i need more.. let me noe asap


Photobucket

Thursday, February 18, 2010

One Piece Wedding Card.. =)

I would like to give a million thank to Miss Ramadevi.. who have been design for me the card...

'she said... fara... u juz need to show what ever u want i'll try to design for u n my besh to do it...'

'i said.. ok sis i love damask & tiffany blue... & i want it to be simple yet elegants'

Lastly...

i.. WOuld like to thanks to KadKahwin.Store... who make it fabulous.... & for doin the artwork for me.. =)




*sorry setiap perkara yg telah dikaburkan is for security purpose... 10q



Photobucket

Online Services.... Paper Bag & Wedding Card

thanks to http://kadkahwinstore.blogspot.com/
ribuan terima kasih pada nad & en tunang.. yg banyak memberi kerja sama
dlm menjayakan kad & gift kami

gambar ini diambil semasa proses penerimaan paper beg..
hasilnya? =) lihat la semasa sye menjadi raja sehari..
hehe =) syiok2...






sticker & paper bag & riben... ini amatla berpatutan... for me =) i love it!
bley rekemen la.. 2 bride to be or siapa2 nak wat party phun bley buat jugak...
skrg masa utk buat kerja... lala =)
Photobucket

DIY....Directions to da location

DIY....Penanda arah jalan

Simple Step 2 do

1) Choose to make ur own design or juz follow your weeding card / wedding theme (easy ppl to notice)
2) Use any of dis that u fimiliar wif... Photoshop or M/S Word or Ilustration
3) Starts to edit (try ur besh)
4) Juz Print
5) Lastly Laminate the paper (in case if raining)


*For those who have been invited juz remember dis design...









Photobucket

Wednesday, February 17, 2010

Future Mrs 2 Be... hehe

Menghitung hari detik demi detik... akan ku nanti..... =)


Pada Tanggal 05March2010...
Aku & Dia akan menjadi raja sehari....
Setelah pelbagai cobaan dan rintangan yang harus kami lalui bersama
Pelbagai persiapan kami harus lalui... tibalah masanya......
Diriku menjadi Mrs. Iskandar.... =)

Yang pasti nanti bila aku menjadi isterinya...
Pada tanggal 07March2010.....
aku akan mendapat nama keluarga... tak sabar rasanya....
untuk mengetahui namaku & nama keluarga kami kelak... :)


Disini bila menjadi raja sehari.. aku pasti pengalaman yang hendakku kongsikan bersama blogger smua;; =)




Photobucket

Friday, February 12, 2010

AMY SGT CANTEK... TAHNIAH!!! from farra & iskandar





amy.. tahniah.. kamu sgt chantek... :)

skrg i kena panggil u Puan Amy.. ahaks...

tahiah once again....

Tuesday, February 9, 2010

entry... lagik 23 ari nak settledown.. bikin panas aje

beli kain nikah around bln 7.. aku anta kat tailor ni bln 10...
tuptaptap..
time lunch td...
tetiba called aku cakap...

'sorry fara... akak tak boleh buat baju fara....
sbb kedai kat ipoh nie dah xdhe yg buat pilted......


urh!!! berderau darah aku ni... sabar jea la....
apa yg aku blh buat aku nangis jea la... kan...
bodoh giler sial.... lagi brapa minggu je nak settledown ni... bru cakap hari ni... giler siot...
pengalaman ni xakan aku lupakan sbg pengantin..

selepas lunch aku bergegas amek time off dan ke tmpt berkenaan utk amek kain e2 balik....


so pengajaran dari cerita ku ini.. kepada2 bakal2 pengantin....
pergi la tailor yg selalu kte buat baju..
kadang2 'wedding planner' ni bkn la tau semua........


& aku rasa bertuah sbb tailor yg menjahit utk baju bertandang tue... ok...
aku bley rekemen tailor ni.. too those who r in ipoh...
nama kedainya Fesyen Kitty...
ownernya nama Ms Tang.. dia yg wat bajuku..
aku mmg buat baju kat dia.. mmg besh.... :)


td petang after kerja aku gie anta baju...
she said.. dun worry fara... i won't dispointing you....
so aku harap2 semuanya selesai...

nanti kita tgk hasilnya yea.. :) alhamdullilah...
cobaan betul la....
eeee geram2....

Friday, February 5, 2010

Calla Lily... Centerpiece...... VANTEK....

hope by using calla lily it wil give you more vintage n simple yet nice...
mmg2 btl2 vantek.... so skrg ada sales kat iKeA if nk DIY.. bley gie beli kat vase ni kat iket..
confirm berbaloi2.... up to u.. if u think you like it juz go for it..
hope it will help.... n if you one something diffrent... you may choose dis flower...
:) besh of luck to all bride to be..
luv ya...
muaks... all pic is taken from google browsing....



solemnization & reception hand bouquet... hold it with confident

hand bouquet??? kepentingan ya adalah.. menambahkan seri.....
jadi genggam la ia dgn selesa dan senang dibawa.... utk lebih manis di hari bahagia anda nanti hehe



hope can get dis arm bouquet of calla lilies.. for my solemnization nanti.. hehe



and hope can get dis rose... for my reception.. :)

Wednesday, February 3, 2010

30 hari lagi... woit menghitung hari ke? hahaha

lagi 30hari.. pejam celik pejam celik... giler la wei lagi 1bln jea..
apa yg perlu buat? pastikan semuanya settle...
bila nk cat rumah? bln ni gak?
bila nk kemas rumah bln ni gak?
bila nk kemas bilik bln ni gak?
bila nk gie amek baju nikah.. bln ni gak
bila nk setting barang2 thawen bln ni gak
bila nk jemput org.. bln ni gak
bila card nk sampai bln ni gak
bila nk sampai paper bag gue.. bln ni gak

woit.. byk giler nk buat kowt...

haha
apa2 phun ku happy hikhikhikhik

Tuesday, February 2, 2010

SPA treatment... for da brides

last saturday...

gie buat treatment rambutku.. yg sudah kekeringan hehe... dpt free gift... syiok2 hehe

then.....

ada appointment dgn spa dkt ipoh nie.. tp i juz take body scrub, body mask, milk bath,... harganya mmg berpatutan dan.. rasa relaks dan tenang aje.. syiok2 :) b4 balik sje nk buat rawatan facial resedung... include facial, asap resdung, scrub, facial steam,cold mask,moist ahaks mmg besh... :)

so i amek pakej, kena gie 3 kali so lagi 2 kali kena gie.. :) hikhikhik..




kemudian, butik nasha bersebelahan jea dgn spa ni... jd gie la jumpa k.nana seperti biasa, dan amek ukuran baju en.momot... hehe kemudian amek 2nd ukuran badan ku.. wow... terkejut jgk la.. igtkan gemuk kat pinggang ni.. rupanya dah turun sket alhamdullilah.... ttp naik kat tempat lain.. aisey.... hehe tp ok2 happy sgt..