Sunday, October 25, 2009

my forehead are small... so which one suits me???

any idea??? i need some suggestion.. cuz everyone tellin me my forehead r small so whut goin thru ur mind?? below some of da picture da i browse... but still wondering whut kind of haid dat i need??? n suit my face.....





cakes...tifanny blue

admire da simple n nice cakes..... cute sgt2... suka2








picture taken from :
http://sweetretreat.ca/files/cakegallery/tiffany_blue_daisy_wedding_cake.jpg
&
http://weddinganswers.com/gallery

Light Gold... lace.... excited.. nak ambil bln 12....

alhamdullilah.. kain utk nikah sudah phun dihantar untuk tempahan... cuma takut aku gimok jea... sudah membuat ukuran pada diriku... mungkin sbln sebelum majlis kena gie ukur lagi.. hehe...
dekat hantar kat k.nana.. hope ianya akan menjadi

then misi mencari kain lapik untuk kain lace yg bakal ibu mertuaku... beli itew.... b4 gie tailor aku kat ipoh ni.... jea....

tailor: hai fara.. u mau tempah baju kea? baju apa??
me: hai ms tang... i nk tempah baju utk kahwen... hehe...
tailor: come tunjuk i design apa yg u nak???
me: tunjuk lea gambar dekat bawah ni....i keluarkan kain lace dan kain tenunan.... untuk tailor ni tgk, (kerana majlis bertandang ke rumah pengantin lelaki ala2 indonesia.. jadi kena tgk design yg mcm itu juga la)


gambar ini diamabil daripada facebook, weddingku.com

tailor: ok... panjang mcm mn?
me: terus keluar soalan pertama aku dia boleh jahit kea tak kain tenun ini..... kerna setiap tenunan tue mempunya maknanya tersendiri.. jadi bila dah discuss pasal kain 2 shj dah fenning... mcm ne.. sbb dia kata xcukup... . sattle bab kain....
tailor:then she said kena top up kain yang almost.. bila tgk tenunan ada warna merah....... mungkin u blh guna warna merah for da lapik(satin).... untuk naikkan da beading and the kain lace ini...


kemudian aku phun cari2.... kedai lea dgn mama aku... memandangkan dia kata cari.... dan terus mencari... untuk kain tenunan tue senang n jap jea jumpa... tp fenning cari utk kain lace ni.... agak susah lea.... bila tgk merah mula2 nampak cantek.. tp last minit b4 tukang tu potong kain... aku minta dia light gold... so dia tunjuk lea.. terus jatuh cinta.... hehe


dah beli semua... aku gie balik kat tailor ni... then dia ckp ok... :) excited nak tgk hasil nyer nanti... tunggu....... :)

Tuesday, October 20, 2009

Oktober 2009 - syawal & zulkaedah

Pada syawal kali ini pelbagai suka dan duka dilalui.. tp i xnk ingat lea yang sedey2... think positip! hehe... Pada awal syawal yang lalu, i telah menerima sepasang kain daripada bakal ibu mertuaku... mereka telah membeli sepasang kain dari medan indonesia.... yang i suka sgt kat kain ini sbb nampak klasik.. memandangkan majlis bertandang itu nanti, bertemakan klasik.

Kemudian, i terfikir design apakah yang sesuai untuk kain ini.. mostly family dia cakap kebaya klasik... jadi xnak pk panjang2... cuma mungkin nak letak butang balut ok kea?.. lagi satu.. sekarang ney kena cari kain lining sbb kain lace dia jarang oppsss... dan nak gie tanya tailor's mengenai kain tenun yang aunty beli tue boleh buat kea tak.. n nak kena beli kain kea tak? if not nak gie beli la.... lagi... hehe...

kena tanya tailor tue bley wat kasut skali kea tak.. sbb selalu wat baju kat dia besh2... she noe whut i love most... senang kan.... nervous gak lea... masa berjalan begitu pantas.. dan macam2 lagi i kena pk.. fenning2...