Saturday, March 28, 2009

EarthHour 2009 It'S TODAY!!!!!

Seronok nyer ari ni... jap g kol 8.30 nak kena tutup lampu, untuk mengelakkan pemanasan global, Selamat kan bumi kita.. hehe.. alamak.. bersemangat sgt aku ney? apa nk buat ek?
Dah gelap gelita ney.... Ha!!! ada idea... sembang2 dgn family sambil makan ice cream.. syok nyer... :) abish dah gelap nk wat apa? kan.. hehe
Tunangku berkerja.. kecian dia.. ari ney keje dari kol 7.00mlm til 3.30pagi.. hehe.. :) tak phea.. aku tunggu dia balik.. :) KOrang buat apa malam ni?
lagi 30minit jea ney.. Lets support MALAYSIAN pll.. :)
we r malaysian we stay together!!
peace..

Friday, March 27, 2009


Iskandar & Farah
Engagement


majlis suap gula, diadakan pada ulang tahunku yang ke24, 03 Januari 2009 bersamaan 06Muharam1430, dlm pukul 11.30 pagi. alhamdullilah hujan rahmat melimpahi bumi diwaktu pagi.. :) berdebar gak la time ni.. termetrai la perjanjian kami, dia & aku.. insya allah kami hanya diikat selama 1thn..


Majlis suap gula????.. knapa di panggil majlis suap gula? sbb nyer abah ku org pulau pinang, hehe betul2 mamak... :) If tak silap abah ku kata majlis suap gula ney majlis pertunangan lea, bila anak dara dia pinang oleh pihak lelaki, Siapa yg boleh suapkan gula ney? Hanya wanita yang sudah berkahwin, tetapi jgn lea salah anggap, sbb suap gula bukan nyer makan gula.. hehe.. ianya hanya la syarat utk mengambil manis gula tue, kan 'org tua-tua kata org bertunang ney berdarah manis' :)





Dis is HIM.... dia sampai dalam pukul 12.30pm setelah semua nyer selesai, time ni if tak silap semua org sedang menjamu selera kat luar, alamak syok nyer :) Almadullilah semuanya berjalan lancar.




JOIN MSC JOB CAMP 2009 only

Still looking for a job?
Malaysian Diploma / Degree Holder?
Interested in career in ICT industry?

Training Location: KPerak Academy, PTTC Ipoh Perak

MSC Malaysia Job Camp 2009


Training Duration
TCP/IP Networking 15 days
Unic/Linux Syestem Administration 15 days
Cisco Certified Network Associate (CCNA) 15 days
Business Process Outsourcing (BPO) 15 days



Requirements:
*Malaysian citizen
*Diploma/Degree holder in ICT-related fields.
*CGPA of above 2.5
= Candidates with non-IT background or whose CGPA is above 2.5
wil have to sit for pre-qualifying test.
*Avaiable k-workers (fresh graduates, unemployed, in between jobs or retrenched) interested in a career in the ICT industry.




For futher inquiries, please contact:
KPerak INC Corporation
Level 8, Perak Techno Trade Centre (PTTC)
Bandar Meru Raya, Off Jalan Jelapang
30020 Ipoh
Tel: 05-526 1881
Email: susan@kperak.com.my
Website:

Call Centre Agent, Salary RM1500-2000

Wow pantas nyer masa berlalu.. ari ney dah jumaat...
keje? macam biasa banyak..
kena call almost 200 ppl... aiyak...

Call apa?
Student2 yg xdhe keje.. or tak continue study....
Kami, KPerak INC Corporation... anak syarikat kerajaan negeri,
dari unit K-Workers.. ada buat training & kursus secara percuma dibawah inisiatif MDeC iaitu Multimedia Development Corporation. (sya. yg m'bgnkn Multimedia Super Corridor)

Kami ingin menjemput saudara/saudari untuk menghadiri satu sesi taklimat mengenai peluang kerjaya di 'call centre'.
Adakah anda jelas mengenai kerjaya di call centre?
Ianya ada pemberian khidmat pelanggan melalui telefon,faks, email dll.
Skop kerja tidak melibatkan SALES ataupun MARKETING,
Contohnya Call Centre utk astro,celcom,maxis,HSBC, telekom dll.

Sesi taklimatnya
Pada: 7 April 2009
Hari: Selasa
Tmpt: Bilik Media, Aras 11
Bangunan Perak Techno Trade Centre (PTTC)
Bandar Meru Raya, Off Jalan Jelapang
30020 Ipoh
Masa: 11.00 Pagi


Selepas taklimat , kami akan menjalankan sesi interview, Pemohon yg berjaya akan ditawarkan menjalani kursus............

requirements selanjutnya.....
&
For more info.. plz call farra di talian 05-5261881

Thursday, March 26, 2009

next tgh nak tambah2

sakarang ney tgh survey2 tudung2 utk dipakai... insya allah..
tunang ku.. meminta fara pakai shawl.. mcm ala2 arabian... hehehehe :)
insya allah nanti fara upload gambar pertunangan kami.. hehe